perjantai 20. helmikuuta 2015

Super helppo couscous-salaatti


Aterian vääntäminen hetkessä supernälkäiselle ihmiselle ei voi olla enää tämän helpompaa. Olin tulossa kotiin toissa iltana ja ravintoloista leijaillut ruoan tuoksu oli suorastaan kidutusta. En ollut syönyt kovin tukevasti koko päivänä. En kuitenkaan antanut tuoksujen houkutella syömään ravintolaan, vaan kävinkin ostamassa salaattijustokuutioita öljyssä. Kotiin tultuani laitoin couscousia turpoamaan kiehuvaan veteen saman tien ja hetkessä syntyi maukas ja mitä ihanimman näköinen annos. Tällä kertaa laitoin saksanpähkinöitä sekaan ja ne sopivat hyvin. Hyvää oli!

Couscous-salaatti

1,4 dl couscousryynejä + 1,6 dl kiehuvaa vettä (pakkauksen ohjeen mukaan)
½ purkkia salaattijuustokuutioita öljyssä
½ avokado
1 pieni tomaatti
pala paprikaa
marinoituja mustia oliiveja
tuoreita yrttejä (minä käytin basilikaa ja minttua)
saksanpähkinöitä
mausteita
balsamicoa ja sitruunamehua


Laita couscous turpoamaan kiehuvaan veteen kannen alle. Seuraa pakkauksen ohjeita. Sillä välin paloittele avokado, tomaatti ja paprika. Silppua yrtit. Yrttejä saa olla runsaasti. Laita turvonneiden couscousryynien sekaan salaattijuuston öljystä haluamasi määrä ja sekoita. Tämän jälkeen salaattia on helpompi käsitellä. Laita juusto, kasviskuutiot, silputut yrtit, oliivit ja mausteet ja sekoita. Koska sekä juusto että oliivit ovat suolaisia, minä en ole laittanut mukaan suolaa ollenkaan. Lisää tarvittaessa öljyä. Kun juustoista on otettu pois jonkun verran, purkin pohjalle laskeutuneita mausteita on helppo lusikoida mukaan. Tietysti voit käyttää marinoimatonta fetajuustoa ja lisätä salaattiin haluamaasi öljyä.Riko saksanpähkinät, murskaa pienemmäksi käsin ja sekoita mukaan. Suihkuta balsamicoa ja tarjoile sitruunalohkon kanssa.

Näin helppoa se on. Tästä riittää kahdellekin, jos toinen on syönyt hyvin päivällä ja ei tarvitse kovin tukevaa ateriaa illalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti