Palkokasvit kuuluvat turkkilaiseen keittiöön aika
vahvasti. Ne ovat hinta-laatusuhteltaan oivia valintoja ruokavalioon.
Nähdäkseni perinteisesti nämä eivät kuulu suomalaiseen keittiöön (paitsi ehkä
herneet), mutta luulen, että näiden käyttö laajenee ja hyvä näin. Ymmärrän,
miksi nämä ovat kuuluneet meidän arkeen. Ne ovat maukkaita, terveellisiä,
edullisia, täyttäviä, kuivattuna niitä on helppo säilyttää ja monikäyttöisiä.
Turkissa on ruokia, joita kutsutaan kansallisruoiksi.
Kaksi niistä on valkopapu- ja kikhernemuhennos pilahvin kanssa. Meillä,
varsinkin talvella näitä kahta ruokaa syötiin usein. Jossain vaiheessa aion tehdä niitäkin. Niihin kuuluu
laittaa lihaa, mutta kokeilen myös ilman lihaa.
Ja nyt ohje:
Vihreä linssisalaatti
2 dl vihreitä linssejä
1 sipuli
1 tomaatti
1/2-1 paprika
lehtipersiljaa, korianteria, minttua (ihan niin paljon
kuin haluat)
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1-1.5 rkl sitruunanmehua
Suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta
Keitä linssejä suolavedessä, kunnes ne pehmenevät,
valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Ota tomaatista sisus pois ja kuutioi sen lihaosa, samoin myös paprika ja sipuli. Leikkaa yrtit silpuksi.
Sekoita keskenään oliiviöljyä, sitruunanmehua ja
mausteita. Sekoita kastike linssien sekaan. Tarvittaessa mausta lisää.
Halutessasi voit laittaa suolakurkkua tai marinoituja oliiveja.
ps. jos ihmettelet, miksei kuvassa näy sipulia, niin se johtuu siitä, että olen jättänyt sen pois minun versiostani. Vatsani ei tule toimeen kovin hyvin raa’an sipulin kanssa.
Kiitos ohjeesta, tämä menee heti kokeiluun!
VastaaPoistaKuulen mielellään kokemuksista.
Poista